2014. augusztus 27., szerda

Moldova György: Kis aljasságok lányaimnak

AJÁNDÉKOK 1.

Gazdag vendég nem hoz ajándékot!

Nem nagyvonalúságból és nem is abban a tudatban, hogy megengedheti magának ezt az udvariatlanságot, egyszerűen: még ezen is spórol. Nem véletlenül lett gazdag.

* * *

Ne vigyél a gazdagnak ajándékot!

Hagyj fel azzal a reményeddel, hogy igyekvéseddel megnyerheted a gazdagok jóindulatát és egyszer majd belül engednek a sáncaikon. Ne ajánld fel nekik, hogy ingyen dolgozol, mert elfogadják, aztán elfelejtik a szolgálataidat. Egyszóval: követeld meg tőlük keményen, ami jár neked!

* * *

A Péternek vett ajándékot ne add oda Pálnak!

Babonásan hiszek benne, hogy ha valakinek odaszántam egy ajándékot, annak lelke mintha  előre beköltözne az adott tárgyba és ha az mégis máshoz kerül, bosszút esküszik. Kisebb baj, ha inkább eldobod az egészet.

* * *

Legyenek neked is saját márkájú ajándékaid!

Találj ki valamilyen ajándékot, melyen rajta van a neved, vagy valami más, könnyen azonosítható jeled. Önts gyertyát saját képmásodra, vegyél bort, és az üvegre ragaszd rá a saját névjegyedet és így tovább. Ne félj: akármilyen ócskaság is lesz, mindenki elfogadja majd, az emberek imádják a potyát. Ezt nem tudják továbbadni, így egy darabig jelen maradsz a környezetükben és eszükbe juthatsz.


1 megjegyzés: