2014. március 4., kedd

Popper Péter

Nem igen találjuk meg zsúfolt napjaink lazítási lehetőségeit. Talán komikusan hangzik, de pl. a sorban állás, a várakozás idejét nem feltétlenül csak bosszúságként lehet megélni. A várakozás lehet egy ajándékba kapott nyugodt időszak is, ami alatt sok mindent végiggondolhatunk, kifújhatjuk magunkat - ha igényünk van rá és képesek vagyunk ezt a fél órát ebből az aspektusból megélni.


2 megjegyzés:

  1. Bölcs gondolat... érdekes lenne felmérni, hány embernek jut eszébe így látni pl. a sorbanállást. Kezdjük mindjárt magammal, őszintén bevallva nem túl gyakran, van mit gyakorlonom...

    VálaszTörlés
  2. várakozás...bár van várakozás, mikor nem éppen a nyugodtságot hozza el az embernek... múltkor orvoshoz vártam, időpont ellenére jócskán csúszás volt, mire bekerültem. Szokatlan volt számomra, de szabadkozott a drnő, hogy jól megvárakoztatott stb. stb. Mondtam neki, ha én egyszer elmegyek valahová, az az idő már oda van szánva, nem türelmetlenkedek, nem háborgok, meg különben is: olyankor olvasok, rádiót/zenét hallgatok (fülhallgatóval), elmélkedek, nézelődök.

    VálaszTörlés