2013. október 15., kedd

Douglas Pagels

Annyi áldást hozhatunk az életünkbe pusztán azáltal, hogy észrevesszük: sosincs késő. Mielőtt elfordítanád a mai nap lapját, köss egyezséget magaddal, hogy kibontod a szalagokat, és felnyitod az élet adta ajándékok csomagjait. Tégy mindennapos dolgokat különlegesen. Légy egészséges, reményteli és boldog! Élj teljes életet ezen a földön, értsd meg a való világot, és kívánj minden hulló csillag láttán! S ne feledd el, minden nap mennyire különleges vagy. 


8 megjegyzés:

 1. http://mek.oszk.hu/10600/10634/10634.htm

  3. (C. E. 3) Az igazi barátságról (Petőfi Sándor fordítása)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Nils!
   Irodalom tanár vagy, vagy könyvtáros? Tényleg érdekelne!

   Törlés
  2. Egyik sem sajnos ,poliészter vagyok,meg sznob ,csak ügyesen forgatom azt a kis olvasottságomat.Tudod kevés dolgot jegyzek meg de azt nagyon,és ez adott esetben talán úgy tűnhet ,hogy könyvtáros vagyok .

   "Mert magamat kigúnyolom, ha kell, De hogy más mondja, azt nem tűröm el!"

   Törlés
  3. Megnéztem ,hogy mit értenek a sznobságon mostanában és ezt találtam .De jó ,lehet ,hogy nem is vagyok annyira sznob mint gondoltam?

   http://pontilyen.blog.hu/2010/10/19/ki_a_sznob

   A nemest és a sznobot könnyű elkülöníteni például annak alapján, hogy mennyi könyvre hivatkoznak.


   A sznob elképzelhetetlenül sokat olvas, a feje tele van huszadrangú könyvek szerzőivel és címeivel. Világos, hogy miért. Őt "az irodalom" érdekli.

   A nemes lélek viszonylag kevés könyvet ismer, de azok nagyon fontosak neki. Jellemzően arra a nyolc-tíz szerzőre hivatkozik (és róluk is beszél) élete végéig, akik személyes életére a legnagyobb hatást gyakorolták. Pilinszky (egy igazi nemes lélek) folyton Jézust, Simone Weilt és Dosztojevszkijt (esetleg Rilkét, Kafkát, Camus-t) citálja. De ugyanígy: valamennyi igazán nem sznob alkotónál megfigyelhetők azok a csillagok, amelyek fényénél eltájékozódik a lét zavarbaejtő éjszakájában.

   Törlés
  4. "poliészter" Nils, és blogod van e? ha vendégként kérdezhetem?

   Törlés
  5. E1,nincs blogom , és valószínű sosem lesz bátorságom egyet csinálni.Inkább próbálok a meglévő blogokból tanulni,és kevesebbet kommentelni mint amennyi jól esne, amíg meg nem unják a belepofázásaimat.Ha észreveszem ,hogy már unnak ,akkor veszem a kalapom .

   Törlés